Laite, jolla opetusta seurataan

Voit seurata opetusta tietokoneella, puhelimella tai tabletilla.

Kamera

Laitteessa, jolla seuraat opetusta, on oltava kamera, joka kuvaa kasvojasi. Puhelimista ja tableteista se löytyy lähes poikkeuksetta, mutta ei kaikista tietokoneista, jolloin se täytyy kytkeä ulkoisena web-kamerana.

Käyttöjärjestelmä

Kurssi seurataan Adobe Connect -ohjelman kautta. Adobe Connectin voi asentaa Mac- ja Windows-käyttöjärjestelmiin. Opetusta voi seurata myös ainakin osalla Linux-jakeluista. Linuxia käytettäessä Adobe Connectia ei asenneta erillisenä sovelluksena vaan luokka avautuu suoraan selaimeen.

Mistä löydän tulevat kurssit?

Löydät kuluvan kuukauden kaikki kurssit etusivulta. Myöhemmin alkavia kursseja voit etsiä kurssihaulla.

Voinko varata paikan tulevalle kurssille?

Voit. Kursseilla on paikkoja rajoitetusti, joten se on jopa suositeltavaa. Klikkaa vain haluamasi kurssin kohdalta Varaa paikka -painiketta ja yhteystietosi.

Jos olet varaamassa paikkoja useammalle henkilölle, syötä osallistujat yksi kerrallaan, klikkaamalla aina uudestaan Varaa paikka -painiketta.

Jos minulla on työntekijöitä, voivatko he varata itse paikan koulutukseen?

Kun haluat liittää tiliisi työntekijän, sinun täytyy varata hänelle ensimmäinen kurssi. Jatkossa työntekijät voivat itse varata paikkoja koulutuksiin omilla tunnuksilla, jos et estä sitä Omat tiedot -sivun Yhteystiedot ja asetukset -välilehdeltä (klikkaa Muokkaa tietoja -painiketta).

Mitä tarvitsen, jotta voin osallistua kurssille?

Tarvitset tunnuksen ja salasanan, jotka olet saanut paikan varaamisen jälkeen sähköpostiisi.

Tarvitset myös verkkopankkitunnukset tai liittymän, jossa on mobiilivarmenne, jotta voit tunnistautua. (Tunnistautuminen on mahdollista myös lähettämällä valokuva ajokortista tai passista sivuilla ilmoitettavaan puhelinnumeroon.)

Lisäksi sinulla täytyy olla tietokone, tabletti tai puhelin, jossa on kasvojasi kuvaava kamera. Tableteissa ja puhelimissa se on yleensä aina sisäänrakennettuna. Kaikissa tietokoneissa niitä ei kuitenkaan ole, jolloin joudut hankkimaan erillisen webkameran.

Jos käytät ulkoista webkameraa, kytke laitte kiinni tietokoneeseen ENNEN kuin kirjaudut kurssille. Muuten ne eivät toimi.

Varmista lisäksi, että käyttämäsi laitteessa on riittävästi virtaa ja laturi on lähettyvillä. Suosittelemme, että laite on laturissa koko opetuksen ajan.

Kuinka aikaisin minun täytyy kirjautua tunnille?

Jos olet osallistumassa virtuaalikurssille ensimmäistä kertaa kannattaa aloittaa kirjautuminen jo 20 minuuttia ennen kurssin alkua. Sinun täytyy tunnistautua verkkopankissa (tunnistautuminen on mahdollista myös ilman verkkopankkia) ja asentaa Adobe Connect -ohjelma. Kun olet ajoissa, kerkeät saamaan apua teknisestä tuestamme, jos sinulla tulee teknisiä ongelmia.

Jos Adobe Connect -ohjelma on jo asennettu laitteeseen, jolla seuraat opetusta, riittää että kirjaudut luokkaan hetki ennen tunnin alkua.

Voinko kirjautua tunnille myöhässä?

Käytännössä kyllä, mutta et saa suoritusmerkintään, jos tule myöhässä.

Eri asia on, jos teknisen ongelma vuoksi yhteys katkeaa, ja joudut kirjautumaan uudestaan.

Rekisteröityminen

Voit rekisteröityä palveluun yrityksenä tai yksityisenä henkilönä tällä lomakkeella.

Saat rekisteröitymisen jälkeen tunnukset ja ohjeet sähköpostiisi. Tunnusten avulla sinä ja mahdolliset työntekijäsi voivat osallistua koulutukseen ja varata paikkoja tuleviin koulutuksiin.

Mitä rekisteröityminen maksaa?

Rekisteröityminen ei maksa mitään eikä sido mihinkään.

Voinko osallistua ilman rekisteröitymistä?

Et. Rekisteröityminen on pakollista, jos haluat suorittaa koulutuspäivän.

Voinko rekisteröidä tilini alle työntekijöitäni?

Kyllä voit. Rekisteröityminen tapahtuu joko niin, että varaat paikan työntekijällesi, jolloin työntekijä rekisteröidään automaattisesti käyttäjäksi varaustietojen avulla.

Toinen vaihtoehto on, että aktivoit tilisi salaisen rekisteröitymissivun, jonka osoitteen lähetät työntekijöillesi. Sivun voi aktivoida Omat tiedot -sivulla, kun ole kirjautuneena sisään.

Klikkaa aluksi Omat tiedot -sivun Työntekijät-välilehdellä Aktivoi rekisteröitymissivu -painiketta.

Sen jälkeen saat näkyviin linkin, jonka voit kopioida ja lähettää työntekijöillesi.

Kuinka tunnistaudun?

Tunnistautuminen suoritetaan paikan varauksen jälkeen kun olet siirtymässä (sähköpostilinkin tai etusivun kautta) seuraamaan kurssia.

Palvelu kysyy ensin henkilötietosi ja ohjaa sinut sitten varmistamaan henkilöllisyytesti valintasi mukaan joko verkkopankissa tai mobiilivarmenteella.

Entä jos minulla ei ole käytössä verkkopankkia tai mobiilivarmennetta?

Tunnistautuminen on mahdollista myös lähettämällä valokuva ajokortista tai passista sivuilla ilmoitettavaan puhelinnumeroon.

Mitä minun täytyy tehdä ensimmäisenä?

Kun olet siirtynyt luokkaan, lue ensimmäisenä ohjeet jotka näet ruudulla. Niissä opastetaan mm. kuinka opetus etenee ja miten kamera saadaan päälle.

Jos käytät tietokonetta:

Webkameran aktivointipainike näyttää tältä: 

Kun painikkeen väri on vihreä, toiminto on aktiivinen. Jos väri on valkoinen, toiminto ei ole päällä.

Jos käytät tablettia tai puhelinta:

Webkameran aktivointipainike näyttää tältä:  Klikkaa ensin painiketta ja klikkaa sen jälkeen ”broadcast”. Tämän jälkeen kameran pitäisi aktivoitua ja näet oman naamasi ruudussa.

Entä jos en saa kameraa toimimaan?

Jos käytät tietokonetta ja sinulla erillinen webkamera, täytyy kamera kytkeä kiinni tietokoneeseen ennen kuin kirjaudut luokkaan. Jos unohdit tehdä sen, sulje luokka, kytke kamera tietokoneeseen ja siirry luokkaan takaisin osoitteessa www.virtuaalidirektiivi.fi.

Jos et saa ongelmaa ratkaistua, pyydä apua opettajalta chatin kautta.

Onko minun pakko seurata opetusta koko ajan?

Kyllä. Jos poistut kameran edestä, et saa suoritusmerkintää. Teemme pistokokeita kamerayhteyksiin koulutuspäivän aikana.

Opetusta tulee seurata rauhallisessa paikassa. Et voi esimerkiksi ajaa autoa tai leikata nurmikkoa kurssin aikana.

Milloin voin käydä tauolla?

Päivä koostuu 45 minuutin oppitunneista, joiden välissä on 15 minuutin tauko. Opettaja ilmoittaa, kun tauko alkaa. Tauon aikana voit poistua kameran ääreltä.

Mitä jos yhteys katkeaa tai laitteesta loppuu virta?

Siirry nopeasti osoitteeseen www.virtuaalidirektiivi.fi. Heti sivun alussa on ilmoitus, jossa lukee: ”Olet jo kirjautunut tunnille. Siirry takaisin luokkaan tästä. Klikkaa linkkiä niin pääset takaisin virtuaaliluokkaan.

Jos joudut vaihtamaan laitetta, sinun täytyy kirjautua ja syöttää henkilötietosi uudestaan.

Älä koskaan syötä nimeäsi lomakkeeseen, jos niitä kysytään englannin kielellä. Kirjaudu tunnille aina www.virtuaalidirektiivi.fi-osoitteen kautta.

Mikä on Adobe Connect ja miksi se täytyy asentaa?

Adobe Connect on verkkokokousohjelma, jolla seuraat opetusta. Ilman sitä et voi osallistua kurssille.

Aina poikkeus on Linux-käyttöjärjestelmää käyttävä tietokone. Siihen ei tarvitse asentaa Adobe Connect -ohjelmaa. Virtuaaliluokka avautuu suoraan selaimessa.

Kuinka asennan Adobe Connectin?

Lataa Adobe Connect täältä ja asenna se laitteeseesi.

Milloin minun täytyy avata Adobe Connect?

Sinun ei tarvitse koskaan avaa itse Adobe Connectia. Kirjaudu vain tunnille, tunnistaudu ja anna yhteystietosi. Sen jälkeen ohjelman pitäisi avautua itsestään.

Nettiyhteys katkeaa tai laitteesta loppuu virta kesken opetuksen

Siirry nopeasti osoitteeseen www.virtuaalidirektiivi.fi. Heti sivun alussa on ilmoitus, jossa lukee: ”Olet jo kirjautunut tunnille. Siirry takaisin luokkaan tästä. Klikkaa linkkiä niin pääset takaisin virtuaaliluokkaan.

Jos joudut vaihtamaan laitetta, sinun täytyy kirjautua ja syöttää henkilötietosi uudestaan.

Älä koskaan syötä nimeäsi lomakkeeseen, jos niitä kysytään englannin kielellä. Kirjaudu tunnille aina www.virtuaalidirektiivi.fi-osoitteen kautta.

Toimi nopeasti! Jos olet liian pitkään pois virtuaaliluokasta et saa suoritusmerkintää.

Onko sinulla kysyttävää?

044 746 5784
klo. 8.00–21.00 (koulutuspäivinä 30 min ennen aloitusta)

Palvelun tuottaa ja koulutukset laskuttaa Vanttera Group Oy. Koulutuksista vastaa Antin Autokoulu Oy (koulutuskeskuskoodi: 058761).

Kokeile testikurssia!

Testiluokka

Kokeile kirjautua testikurssille varmistaaksesi, että kaikki toimii niin kuin pitääkin; pääset luokkaan ja saat kytkettyä päälle kameran.

Voit kokeille testikurssi milloin haluat ja niin monta kertaa kuin haluat. Se ei maksa mitään.