Tämä on Vanttera Group Oy:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 1.6.2018. Viimeisin muutos 4.5.2020.

1. Rekisterinpitäjä

Vanttera Group Oy
Y-tunnus: 2936567-9
Asemakatu 12
92100 Raahe

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Olli Saari, olli.saari [a] vanttera.fi, puh. 040 753 6990

3. Rekisterin nimi

Virtuaalidirektiivi.fi:n asiakas- ja markkinointirekisteri

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on:

  • henkilön suostumus
  • sopimus, jossa rekisteröity on osapuolena
  • lakisääteiset velvoitteet

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:

  • Koulutuspalvelun tuottaminen
  • Käytettävän ja turvallisen palvelun tuottamiseen
  • Markkinoinnin ja myynnin parantamiseen sekä kohdentamiseen
  • Asiakaspalvelun ja -kokemuksen kehittämiseen
  • Asiakkuuden ylläpitämiseen
  • Pakollisiin viranomaisilmoituksiin
  • Väärinkäytösten estämiseen

5. Rekisterin tietosisältö

Mahdollisia kerättäviä tietoja ovat:

  • Käyttäjän itsensä antamat tiedot
  • Tunnistamistiedot, kuten etu- ja sukunimi
  • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Henkilötunnus
  • Yritysasiakkaiden tiedot, kuten y-tunnus ja yhteystiedot
  • Laskutustiedot
  • Palvelujen käytöstä analytiikan avulla kerätyt tiedot
  • Verkkoyhteyden IP-osoite
  • Suoritushistoria (kurssi ja suoritusajankohta)
  • Maksutapa
  • Verkkosivuston selaustiedot ja päätelaitteen tunnistetiedot
  • Tietojen päälähde on asiakas itse. Lisäksi voimme saada lisätietoja yhteistyökumppaneiltamme, esim. luottopäätöksen myöntäjältä.

Säilytämme henkilötietoja vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää niitä tässä selosteessa kuvattuihin käyttötarkoituksiin. Lisäksi joitain tietoja säilytetään kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten viranomaisilmoituksia koskevien vastuiden ja velvollisuuksien toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen todistamiseksi.

Asiakkaan häntä koskeva henkilötieto voidaan poistaa pyynnöstä ja tietoa ei enää käytetä tässä selosteessa listattuihin tarkoituksiin niiltä osin kuin poistopyyntö ei ole ristiriidassa lain vaatimusten kansa.

Lainsäädäntö asettaa osalle asiakastiedoista velvoitteita pidempiaikaiselle tallentamiselle, mm. seuraaviin tarkoituksiin:

  • Ammattipätevyyden jatkokoulutukseen suorittamiseen liittyvää dokumentaatiota säilytetään Trafin ohjeiden mukaisesti viisi vuotta.
  • Kirjanpitolaki määrittelee pidempiä säilytysaikoja kirjanpitoaineistoille.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

Asiakastietoja saadaan myös kolmannelta osapuolelta, kun verkkosivujen käyttäjä hakee oma-aloitteisesti luottotietopäätöksen. Luottotietopäätöksen tietoja säilytetään vain 14 päivän ajan, jonka jälkeen ne tuhotaan; kuitenkin niin, että luottopäätöksen tieto (kyllä/ei) säilyy asiakastiedoissa, jos käyttäjä ilmoittautuu kurssille.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa. Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Voimme luovuttaa rekisterin henkilötietoja seuraavasti:

  • Viranomaisille, esimerkiksi kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyydestä annetun lain perusteella, luovutamme vaadituilta osin henkilötietoja viranomaisille ja viranomaispalveluja tuottaville yhtiöille: mm. Traficom ja Ajovarma Oy:lle.
  • Välitämme koulutusten toteuttamisiin ja viranomaisilmoituksiin tarvittavia välttämättömiä henkilötietoja koulutuksen järjestäjälle Antin Autokoulu Oy:lle. Lisäksi osa rekisterissä olevista asiakastiedoista on kopiona Vanttera Group Oy:n verkkosivuja ja -palveluita kehittävien yhteistyöyritysten tietokoneilla.
  • Mikäli Vanttera Group Oy:n omistajarakenne muuttuu, rekisterin henkilötietoja voidaan luovuttaa uusille omistajille.
  • Luovutamme henkilötietoja kolmansille osapuolille, jos se on tarpeen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, maksamattomien laskujen ja velkojen perimiseksi, mahdollisten rikkomusten tutkimiseksi tai oikeusvaateen esittämiseksi tai puolustamiseksi.
  • Henkilötietoja voidaan säilyttää asiakaspalvelun, viranomaisvelvoitteiden ja markkinointitoimenpiteiden toteuttamiseksi kolmannen osapuolen pilvipalveluissa, joihin ei kuitenkaan ole pääsyä kuin Vanttera Group Oy:n henkilökunnalla. Osa pilvipalveluiden käytössä olevista palvelimista voivat sijaita EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.
  • Voimme luovuttaa rekisteröidyn tietoja kolmansille osapuolille, jos rekisteröity on antanut siihen suostumuksensa.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti (sähköpostilla tai kirjeitse) rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

11. Evästeistä (”cookies/keksit”)

Vanttera Group Oy käyttää verkkosivuillaan evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita, kuten selaimen paikallista varastoa. Evästeet ovat käyttäjän laitteen internetselaimen ja palvelimen välisiä tekstitiedostoja. Evästeitä käytetään mm. asiakkaan kirjautumisen ylläpitämiseen ja ostoskorin toimintoihin. Asetetut evästeet säilyvät käyttötarpeesta riippuen selaimessa muutamasta tunnista muutamaan päivään.

Käyttämällä sivustoa, hyväksyt sivustolla käytettävät evästeet – myös kolmannen osapuolen evästeet.

Kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin muilta organisaatioilta, joiden palveluita verkkosivusto käyttää (esim. Google, Facebook, Instagram, Snapchat, Giosg, Hotjar).

Onko sinulla kysyttävää?

044 746 5784
klo. 8.00–21.00 (koulutuspäivinä 30 min ennen aloitusta)

Palvelun tuottaa ja koulutukset laskuttaa Vanttera Group Oy. Koulutuksista vastaa Antin Autokoulu Oy (koulutuskeskuskoodi: 058761).

Kokeile testikurssia!

Testiluokka

Kokeile kirjautua testikurssille varmistaaksesi, että kaikki toimii niin kuin pitääkin; pääset luokkaan ja saat kytkettyä päälle kameran.

Voit kokeille testikurssi milloin haluat ja niin monta kertaa kuin haluat. Se ei maksa mitään.